skip to Main Content

Uganda oktober 2023

Vi er nu nået så langt i planlægningen, at vi kan orientere om at Børn i Afrika (BiA) gennemfører en studietur til Uganda fra fredag d. 6. oktober til lørdag d. 21. oktober 2023. Turen er planlagt og ledes af formand for Børn i Afrika Karsten Dam og hans hustru Kathryn Tegner.

Under forudsætning af at der er mindst 16 deltagere kan prisen holdes på kr. 21.850,-* dette inkluderer fly, indkvartering – helpension med 14 dage i Afrika, lokal transport i egen bus og entréer, men ikke forsikring, visum og vaccinationer. Hovedformålet er at studere forskellige nødhjælps- og udviklingsprojekter i Uganda, heriblandt selvfølgelig vores egne projekter i Rakai / Lyantonde og Kampala/Jinja. Der er desuden indlagt 3 dages naturoplevelser i Murchison Falls Nationalpark. Her følger en kort udgave af det foreløbige program:

fredag d. 6. oktober 2023: afrejse fra Kastrup kl. 19.25 mod Entebbe (med en mellemlanding i Addis Ababa kl ca. 5.30 om morgenen).

lørdag d. 7/10: Ankomst Entebbe kl. 10.35. Kørsel til Kampala og indkvartering på Namirembe Guesthouse (domkirkens gæstehus: https://namirembe-guesthouse.com ) med flot udsigt over byen (5 nætter). Sen eftermiddag: orientering i området omkring hotellet og besøg i den anglikanske domkirke på bakketoppen.

søndag 8/10: gudstjeneste i lokal kirke og besøg ved kongegrave. Frokost hos vores lokale medarbejder Josephine.

mandag 9/10: dagstur østpå til den gamle koloniby Jinja hvor vi skal se ”Nilens kilder” – det sted hvor Speke i 1862 fandt Nilens afløb fra Victoriasøen. Vi sejler en tur på Nilen. I dag er det Ugandas nationaldag og om muligt besøger vi også en af de fattige skoler der støttes af BiA gennem blyantsprojektet.

tirsdag 10/10: besøg på Bokuto skole (som BiA har bygget med midler fra Danida og som var beregnet for børn fra slumkvartererne) og derefter besøg på FKN’s kontor hvor vi hører om deres engagement i Uganda og de omliggende lande. Om eftermiddagen fortsætter vi med lidt sightseeing i Kampala: parlament, kongens slot mm.

onsdag 11/10: vi fortsætter i Kampala med besøg på det lille nationalmuseum og markederne med mulighed for souvenirkøb. Om aftenen middag hos Yusuf – den dreng der i 1997 var i Danmark med African Childrens Choir og som boede et par nætter hos Kathryn og Karsten.

torsdag 12/10: kørsel mod sydøst til Lyantonde og indkvartering her på et lokalt hotel (3 nætter). Undervejs gør vi holdt ved trommemagernes boder og senere passerer vi ækvator og spiser frokost her.

fredag 13/10: Introduktion hos vores samarbejdsorganisation RACOBAO (Rural Action Community Based Organization http://www.racobao.org/), herefter besøg i marken (husbyggeprojekter, lokale skoler (blyantsprojektet) og personer der lever med HIV/AIDS).

lørdag 14/10: vi fortsætter besøgene ude i de fjerne landsbyer og slutter med et besøg på et lokalt hospital. Sammen med medarbejdere fra Racobao evaluerer vi dagene her i området.

søndag 15/10: vi kører mod nordvest og passerer gennem Queen Elisabeth National Park og ned i Great Rift Valley. Vi indkvarteres i byen Fort Portal på et beskedent hotel.

mandag 16/10: vi kører nordpå via Hoima til Masindi hvor vi ser det idylliske Hotel Masindi (Ugandas ældste hotel, hvor bl.a. Humphrey Bogart og Katherine Hepburn boede under optagelserne til filmen Afrikas Dronning i 1952). Herefter kører vi videre nordpå mod Ugandas største nationalpark Murchison Falls parken (3840 km2). Inden vi krydser Nilen, skal vi op og se det overvældende Murchison-vandfald som sender Nilen dybt ned i en kløft. Vi indkvarteres de første to nætter på den smukke Paraa Lodge (http://www.paraalodge.com/ og www.murchisonfallsnationalpark.com).

tirsdag 17/10: gamedrive i parken. Her er alle de store dyr: giraffer, elefanter, flodheste, bøfler, løver, antiloper – der er registreret 76 arter af pattedyr og 460 fuglearter.

onsdag 18/10: safari fortsat, herunder sejltur på Nilen og ender med at se Murchison faldet nedefra. Efter frokost kører vi til Chobe Lodge (http://www.chobelodgeuganda.com) hvor vi slutter turen med udsigt over Nilen og med hundreder af flodheste som selskab.

torsdag 19/10: vi kører mod syd til Kampala og tilbage til Namirembe hvor vi overnatter den sidste nat. Undervejs en afstikker til Masindi Port, hvor ovennævnte film blev optaget i 1952.

fredag 20/10: vi bruger eftermiddagen i Entebbe og ser den botaniske have (hvori den første Tarzan film med Johnny Weismüller blev filmet). Entebbe er den gamle regeringsby og har en del af de gamle huse fra ”kolonitiden”. Kl. 18.50 flyver vi mod Addis Ababa og ved midnatstid flyver vi videre mod København.

lørdag 21/10: vi lander i Kastrup kl. 8.40.

Vi flyver med Ethiopian Airways. Måltider indtages på gode hoteller / restauranter og alle drikkevarer vil være inkluderet (dvs. øl og vand – ikke vin, som er meget dyrt i Uganda). I bussen sørger vi hele tiden for rigeligt koldt drikkevand.

Rækkefølgen af de enkelte arrangementer kan blive anderledes i det endelige program. Der afholdes informationsmøde i god tid inden afrejsen.

Venlig hilsen
Kathryn Tegner og Karsten Dam

karstendam30@gmail.com tlf. 29 90 50 09

* Der tages forbehold for en lille prisændring, idet dollarkursen og UGS-kursen kun er foreløbige. Prisen er baseret på indkvartering i dobbeltværelser af varierende standard. Værelsesfordelingen afklares på det informationsmøde vi afholder lørdag d. 26. august.

Indtryk fra studieturen 2019

Indtryk fra studieturen 2019 blev bragt i medlemsbladet, der udkom i december 2019.
Flere af vores deltagere på vores studietur har været så søde at gengive de indtryk, de fik fra deres studietur i 2019. Du kan læse dem alle ved at klikke her.
Mit Uganda – læs den fine dagbog af Lis Rinderød og hendes oplevelser af turen til Uganda. Klik her.

Back To Top