skip to Main Content

Næstkommende studietur oktober 2023

Program for studietur

Børn i Afrika (BiA) gennemfører i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp (FKN) studieture til Uganda. Turen bliver planlagt og ledes af formand for Børn i Afrika Karsten Dam og hans hustru Kathryn Tegner.
Under forudsætning af at der er 16 deltagere kan prisen holdes på kr. 18.450,-*. Dette inkluderer fly, visum, indkvartering – helpension med 14 dage i Uganda, lokal transport i egen bus og entréer, men ikke forsikring og vaccinationer. Hovedformålet er at studere forskellige nødhjælps- og udviklingsprojekter i Uganda, heriblandt selvfølgelig BiA´s projekter i Rakai / Lyantonde og Kampala. Der er desuden indlagt nogle dages naturoplevelser i Lake Mburo Nationalpark.

Her følger et kort eksempel af, hvordan programmet til en studietur kan se ud:
Afrejsedag: afrejse fra Kastrup kl. ca. 22.35 mod Entebbe (med en mellemlanding i Doha kl ca. 6.00 om morgenen).
Dag 1: Ankomst Entebbe kl. 13.50. Kørsel til Kampala og indkvartering på Namirembe Guesthouse (domkirkens gæstehus: www.namirembe-guesthouse.com/) med flot udsigt over byen fra spiseområdet (5 nætter). Sen eftermiddag: Orientering og rundtur i hotellets nærområde.
Dag 2: Gudstjeneste i lokal kirke og besøg ved diverse attraktioner i hovedstaden, heriblandt høvdingegravene Kasubi Tombs. Frokost hos vores lokale medarbejder Josephine Nakanwagi og om aftenen middag hos en god ven af BiA.
Dag 3: Besøg på Bokuto skole (som BiA har bygget med midler fra Danida og som er beregnet for børn fra slumkvartererne) og derefter besøg på FKN’s kontor hvor vi hører om deres engagement i Uganda. Om eftermiddagen fortsætter vi med lidt sightseeing i Kampala: Parlamentet, kongens slot, centrum med busholdepladsen mm.
Dag 4: Vi fortsætter vores sightseeing i Kampala og skal bl.a. besøge det lille Nationalmuseum. Om eftermiddagen besøg på to af byens souvenirmarkeder med mulighed for indkøb af flot lokalt produceret kunsthåndværk.
Dag 5: Dagstur østpå til den gamle koloniby Jinja. Undervejs besøger vi martyrernes sted lidt udenfor Kampala. I Jinja skal vi om eftermiddagen besøge en af de fattige skoler, BiA hjælper via Blyantsprojektet. Vi indkvarteres for natten på et hotel i Jinja.
Dag 6: Vi sejler en tur på Nilen for at se fugle- og dyrelivet samt ”Nilens kilder” – det sted hvor Speke i 1862 endelig fandt Nilens afløb fra Victoriasøen. Frokost ved den fine Jinja Sailclub. Om eftermiddagen retur til Kampala gennem det flotte landskab med sukkerrørs- og teplantager og returnerer til hotel Namirembe Guest House (hvor vi har beholdt værelserne fra dagen før).
Dag 7: Afrejse fra Namirembe mod sydøst gennem Masaka og Lyantonde mod Lake Mburo Nationalpark (https://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Mburo_National_Park)hvor vi indkvarteres i 3 nætter i luksustelte (med fuldpension) i Mihingo Lodge (https://mihingo-lodge.com/). Undervejs besøg ved trommemagernes boder og senere passerer vi ækvator, hvor vi gør holdt og spiser frokost mellem de mange boder med souvenirs. På turen benytter vi 3 store komfortable Safari Landcruisere.
Dag 8: Gamedrive i parken og mulighed for en spadseretur langs dyreveksler med en ranger som ledsager. Om eftermiddagen sejltur på Lake Mburo mellem flodheste og krokodiller. I parken er der zebraer, bøfler, giraffer, antiloper (bl.a. impalaer og den største: Eland eller Elsdyrantilope), flodheste, krokodiller og leoparder – foruden over 300 fuglearter.
Dag 9: Vi benytter dagen til afslapning i de dejlige omgivelser. For morgenfriske tilbydes en meget tidlig morgen-gamedrive, mens solen står op.
Dag 10: Et par timers kørsel til Lyantonde og indkvartering her på et beskedent gæstehus (3 nætter). Om eftermiddagen, introduktion hos vores samarbejdsorganisation RACOBAO (Rural Action Community Based Organization http://www.racobao.org/). Vi hører om deres arbejde og får præsenteret programmet for de følgende 2 dage.
Dag 11: Besøg i marken, husbyggeprojekter, lokale skoler (blyantsprojektet), familier og personer der lever med HIV/AIDS.
Dag 12: Vi fortsætter besøgene ude i de fjerne landsbyer gennem en utroligt smuk natur og slutter med et besøg på et lokalt hospital. Både tirsdag og onsdag vil der være tid til en slentretur gennem hovedgaden i den ”western-agtige” by Lyantonde.
Dag 13: Vi kører tilbage mod Kampala og videre til Entebbe, hvor vi overnatter på et pænt hotel. Nær Entebbe besøger vi en god ven af BiA og får aftensmaden her.
Dag 14: Vi bruger formiddagen i Entebbe og ser efter ønske den botaniske have (hvori den første Tarzan-film med Johnny Weismüller blev filmet). Entebbe er den gamle regeringsby og har en del af de gamle huse fra ”kolonitiden”. Kl. 15.00 flyver vi mod Doha (med en mellemlanding i Kigali) og ved midnatstid flyver vi videre mod København fra Doha.
Hjemrejse: Vi lander i Kastrup kl. 7.05.

Vi flyver med Qatar Airways. Måltider indtages på pæne hoteller / restauranter og sandsynligvis vil alle drikkevarer være inkluderet (øl, vand, juice). I bussen sørger vi hele tiden for rigeligt koldt drikkevand. Rækkefølgen af de enkelte arrangementer kan blive anderledes i det endelige program. Der afholdes informationsmøde i god tid inden afrejsen.

Venlig hilsen
Kathryn Tegner og Karsten Dam
karstendam30@gmail.com tlf. 29 90 50 09

* Der tages forbehold for prisen, idet dollarkursen og kursen på Ugandashilling kan variere. Prisen er baseret på indkvartering i dobbeltværelser af varierende standard. Værelsesfordelingen afklares på det informationsmøde, vi afholder inden turen. Hvis der ønskes enkeltværelse, må der forventes en merudgift.

Indtryk fra studieturen 2019

Indtryk fra studieturen 2019 blev bragt i medlemsbladet, der udkom i december 2019.
Flere af vores deltagere på vores studietur har været så søde at gengive de indtryk, de fik fra deres studietur i 2019. Du kan læse dem alle ved at klikke her.
Mit Uganda – læs den fine dagbog af Lis Rinderød og hendes oplevelser af turen til Uganda. Klik her.

Back To Top