skip to Main Content

Masomo er en organisation, som blev stiftet og registreret i Uganda i 1996. I 2007 blev Masomo en del af Børn i Afrika, men med egne projekter og egen økonomi. Projekterne er siden vokset voldsomt, bl.a. med støtte fra flere fonde.

Sygeplejerske Jonna Kildebogaard startede i 2002 hos de handicappede og spedalske med at forbedre deres boligforhold og med at finde sponsorer til børnenes skolegang. Nu betaler Masomo takket være bidrag fra mange sponsorer skolepenge og uddannelse for ca. 200 børn i alt.

Little Denmark, hvor de handicappede og spedalske bor, er blevet forbedret og det har givet mulighed for nye projekter. Et andet initiativ er at støtte gadebørnsprojektet M-lisada i Kampala. Ideen med M-lisada er at give forhenværende gadebørn en identitet gennem musik, dans og optræden. (Se fotos i striben forneden). Projektet startede under kummerlige forhold, hvor der boede 17 børn på et værelse, og hvor de skaffede til dagen og vejen ved at optræde.

De har nu et hus at bo i, og Masomo har støttet med et ”udslusningshus” til de store børn og med en grund, hvor de kan dyrke deres egne grønsager. Masomo betaler skolegang til børnene og har indsamlet instrumenter, så M-lisada kan blive bedre spillende. Det næste mål er at samle penge ind til et ”indslusnings-hus” for de gadebørn, der er endnu ikke er egnede til at deltage i det øvrige fællesskab.

 

Du kan læse mere om projekterne og masomo på hjemmesiden https://uganda.masomo.dk/

Back To Top